X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Roboti manuali

Produse extraordinare la preturi imbatabile

Ustensile si spatule

Ustensilele Tupperware te ajuta in fiecare zi.

Chef Series

Tupperware rămane fidel calității și inovării

Oferta actuala

Oferta de Craciun (42-50)

Produse extraordinare la preturi imbatabile

Cadouri gazda

Cadouri prezentatori

Cadouri cont-nou

Cadouri target UM

Pentru atingerea unui obiectiv de vanzari in luna de vanzare sau de recrutare care este detaliata la intalnirea de luni

Primii Pasi

Produse

Cozonac Tupperware

[GLOBAL_PUBLISHED_ON] 15.12.2015
Cozonac Tupperware

Timp de preparare: 2 ore

Ingrediente – pentru aluat:

  • 1 kg faina,
  • 4 oua,
  • 450 ml lapte,
  • 350 gr zahar,
  • 2 pliculete drojdie uscata Dr. Oetker,
  • 5 linguri ulei,
  • un pachet unt de 200g,
  • un praf de sare,
  • cacao,
  • nuci,
  • stafide,
  • coaja de la o lamaie,
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • esenta rom.

- Pentru umplutura

  • o cescuta nuca macinata (100gr),
  • 3 linguri cacao,
  • 3 linguri zahar,
  • 2 albusuri batute in magic mixer.

 

Mod de preparare

 

  1. In bolul rotund (putem folosi si bolul Mixer si bolul de 3l) se pune faina (uscata 24 ore in apropierea unei surse de caldura) si se vantura usor cu o lingura (lingura perforata Tupperware).  Punem un praf de sare si cele 2 plicuri de drojdie si amestecam bine cu faina. 
  2. Batem albusurile spuma, adaugam galbenusurile (in Magic Mixer).  Turnam amestecul in faina din vas si amestecam cu lingura. 
  3. Incalzim bine laptele (sa fie aproape clocotit) si il turnam peste zahar in Magic mixer. Agitam mixerul sa topim zaharul.
  4. Turnam treptat laptele peste amestecul din bol si adaugam 5 linguri de ulei caldut si untul topit.
  5. Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale.
  6. Omogenizam bine aluatul si punem capacul bolului.
  7. Lasam la cald cam 15 min.
  8. Cand sare prima data capacul (la bolul mixer ne uitam prin capacelul mic transparent, daca a crescut aluatul pana la jumatatea bolului) – daca nu sare, ne uitam noi la aluat, adaugam urmatoarele 5 linguri de ulei caldut usor, pe marginea aluatului, iar apoi punem stafidele, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat.
  9. Amestecam bine cu lingura, de jos in sus, rupand aluatul ca sa iasa aerul. Operatiunea dureaza 2 minute. Apoi punem capacul la loc si lasam sa creasca pana se umple bolul. Chiar daca mai sare capacul, nu mai umblam la aluat, punem doar capacul la loc. Cand s-a umplut bolul (cel de 3 l) sau daca aluatul a crescut bine (30 min la cald), rasturnam aluatul pe planseta fantezie, punem umplutura.
  10. Cozonacii se impletesc  si apoi ii punem in forma de silicon dreptunghiulara.  Ii mai lasam la dospit 15 minute in tavi.
  11. Apoi ungem pe deasupra cu pensula din silicon cu cele 2 galbenusuri ramase,  apoi presaram zahar.
  12. Le punem in cuptorul incins la 220 grade. Lasam 10 minute la foc mare si 30 min la foc mediu.
  13. Il scoatem din forma de silicon, il acoperim cu un prosop si il lasam 2-3 ore inainte sa il taiem.

 

Ustensile folosite: Bol rotund Junior 4,5l, Lingura perforata Tekna, Magic Mixer, Planseta Fantezie, Pensula de siliconforma de silicon dreptunghiulara


Pofta buna!

| Share |

Magic One

Concesionar autorizat Tupperware


Bd. Unirii, Nr. 9, Parter, Sector 4, Bucuresti
Telefon: 0723.590.128

designed by headstart.ro