X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Roboti manuali

Produse extraordinare la preturi imbatabile

Ustensile si spatule

Ustensilele Tupperware te ajuta in fiecare zi.

Chef Series

Tupperware rămane fidel calității și inovării

Oferta de Craciun (42-50)

Produse extraordinare la preturi imbatabile

Cadouri target UM

Pentru atingerea unui obiectiv de vanzari in luna de vanzare sau de recrutare care este detaliata la intalnirea de luni

Primii Pasi

Produse

10 sfaturi de congelare corectă a alimentelor

[GLOBAL_PUBLISHED_ON] 07.09.2017
10  sfaturi de congelare corectă a alimentelor

Congelarea este cea mai usoara metoda de a pastra alimentele pentru mai mult timp. Este ieftina, igienica si la indemana aproape oricui. Calitatea initiala a alimentelor-prospetimea, gradul de coacere, sursa- sunt factori ce influenteaza congelarea. Mineralele si vitaminele sunt prezente in cantitati rezonabile in alimentele congelate.

  1. In primul rand, trebuie sa stii ca orice produs care a fost congelat nu se va recongela pentru ca exista pericolul inmultirii microbilor, ducand la toxiinfectii alimentare. Atata timp cat alimentele sunt sub 0 grade C, activitatea bacteriilor si parazitilor este stopata, insa odata cu cresterea temperaturii, microorganismele devin active si se pot inmultii. De asemenea, pentru ca pot deveni usor perisabile, alimentele dezghetate trebuie gatite sau consumate cat mai rapid cu putinta. Noi iti recomandam sa optezi pentru lazi frigorifice atunci cand doresti o congelare sanatoasa a alimentelor pe timp indelungat. Acestea sunt extrem de incapatoare, cu o capacitate de racire foarte buna, indiferent de temperaturile de afara si dotate cu o garnitura de usa ce asigura protectie antibacteriana, prelungind considerabil durata optima de pastrare si evitand deshidratarea alimentelor.
  2. Alege congelarea rapida. Cu cat mancarea este mai repede congelata, cu atat mai bine isi va pastra calitatile. Este important sa alegi aparate electrocasnice de calitate daca iti doresti si o alimentatie sanatoasa. AICI poti gasi o varietate mare de electrocasnice utile in orice bucatarie.
  3. Este recomandat sa pui alimentele in pachete mici, pentru a le putea congela si decongela cat mai rapid posibil si sa elimini aerul din interior, iar in cazul lichidelor trebuie sa lasi deasupra putin spatiu pentru a permite dilatarea lor. De asemenea, lasa alimentele sa se raceasca inainte de a le aseza in congelator.
  4. Exista trei metode sigure si sanatoase de decongelare: in frigider, in apa rece sau in cuptorul cu microunde. In frigider se produce o decongelare lenta, la o temperatura scazuta care nu va reactiva microorganismele. In apa rece – apa se va schimba la fiecare 30 de minute si trebuie evitata patrunderea aerului sau a apei in pachetul congelat pentru ca tesuturile pot absorbi usor apa care poate contine bacterii. Decongelarea cu ajutorul cuptorului cu microunde poate fi cea mai rapida. In toate cazurile, este recomandat sa gatesti alimentele imediat ce s-au decongelat.
  5. Atentie la ambalarea alimentelor inainte de congelare. Daca nu sunt atent ambalate, alimentele isi vor pierde o mare parte din gust si consistenta.
  6. Legumele si zarzavaturile congelate nu necesita decongelare pentru a fi gatite. Acestea pot fi gatite imediat ce le-ai scos din congelator si textura lor nu va deteriora.
  7. Legumele trebuie sa fie blansate inainte de a fi congelate, pentru distrugerea enzimelor ce provoaca pierderea culorii si a gustului. Acestea trebuie introduse in apa fiarta timp de 2-5 minute, in functie de consistenta legumelor si apoi raceste-le sub un jet de apa rece. Legumele se pot pastra sub forma congelata pana la 1 an.
  8. Fructele isi pastreaza bine gustul prin congelare, insa tind sa se inmoaie. Este indicat sa le congelezi atunci cand sunt coapte, dar tari. Fructele foarte coapte se mentin cel mai bine in stare sub forma de piure.
  9. Painea si cozonacii se pastreaza bine congelate. Painea poate fi tinuta in congelator pana la 1 luna, iar cozonacii chiar si 6 luni.
  10. Prajiturile din aluat dospit si fara creme se pot pastra congelate pe o perioada de pana la 6 luni, iar cele cu fructe chiar si 1 an.spete, calitatile nutritive pot fi retinute in proportie destul de mare.
Magic One

Concesionar autorizat Tupperware


Bd. Unirii, Nr. 9, Parter, Sector 4, Bucuresti
Telefon: 0723.590.128

designed by headstart.ro