Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Produse
Produse

5 motive pentru care ai pofta de ceva dulce

publicat in: Noutati // publicat pe: 19.12.2017
  1. Te înfometezi.

Ai început recent o dietă extremă? Zahărul este o substanță captivantă și atunci când te lipsesti de substanțele nutritive importante de care ai nevoie, corpul tau urmărește o lovitură energetică rapidă pe care o știe că o va obține de la lucrurile dulci. De aceea, atunci când nu mananci suficiente calorii, esti tentat să cedezii poftelor și sav rei sa mananci ceva dulce sau junk food - nu o pungă de morcovi brute. Potrivit unui studiu, atunci când șobolanii au fost lipsiți de alimente zilnic timp de 12 ore, li s-au dat acces de 12 ore la o soluție de zahăr și la băutură, au învățat să bea soluția de zahăr, mai ales atunci când a devenit disponibilă în fiecare zi. După o lună de la acest program de hrănire intermitentă, șobolanii au prezentat un comportament similar cu cel al consumatorilor de droguri. Pur și simplu, când vă aflați într-o dietă neechilibrată sau nu mâncați suficient, creierul vă va împinge să căutați "energie" cât mai repede posibil pentru a supraviețui - probabil sub formă de alimente sau băuturi dulci. Consumul unei alimentații echilibrate vă poate ajuta să controlați pofta de zahăr și să vă împiedicați să vă supraalimentați mai târziu.

       2. Mănânci prea mult sare.

Alimentele prelucrate, alimentele nesănătoase și alimentele fast-food sunt ambalate cu sodiu și sunt extrem de dependente. Aceste alimente declanșează eliberarea de dopamină, o substanță chimică creier care ne motivează să ne angajăm în comportamente pline de satisfacții, cum ar fi să continuăm să mâncăm mai multă sare și zahăr, potrivit Clinicii Cleveland. Având mai puțini receptori ai dopaminei poate declanșa supraalimentarea. Practic, trebuie sa mananci mai mult pentru a experimenta acel sentiment de placere care vine cu dopamina.

         3. Ești însetat.

Dacă dorești ceva dulce-dimineață sau după-amiaza, întreabă-te când ai baut ultima oară un pahar de apă. De multe ori, când esti deshidratat, crezi că iti este foame și că ar putea să savurezi mâncare pentru o stimulare energetică. Când corpul este deshidratat, semnalele care vă informează dacă sunteți înfometat sau însetat se pot amesteca în creier. Asta te face mai probabil să ajungi la acea gogoașă sau la bufet în camera de pauză pentru o lovitură rapidă de energie. Dacă ați lucrat recent, sunteți probabil deshidratat, dar corpul dumneavoastră vă poate spune că dorește zahăr sau carbohidrați. Asta pentru că trebuie să înlocuiți magazinele de glicogen care au fost pierdute în timpul antrenamentului. Bea un pahar înalt de apă - nu o băutură dulce sau o cafea care ar putea să vă deshidrateze mai departe. Dacă ați făcut o antrenament intensă, este posibil să aveți nevoie de o băutură cu electroliți, dar încercați mai întâi apă să vedeți dacă acest lucru face truc.


      4. Ai un deficit de magneziu.
Această unitate pe care trebuie să o cauți ciocolată nu este pur și simplu din cauza voinței scăzute. Un deficit de magneziu a fost asociat cu o dorință intensă de a mânca ciocolată, deoarece ciocolata conține magneziu, potrivit cercetărilor. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă sunteți deficienți ai magneziului și dacă un supliment zilnic sau consumul altor alimente cum ar fi nuci bogate în magneziu ar fi o soluție ușor de rezolvat pentru nevoile dvs. de magneziu.


     5. Vă confruntați cu menopauză sau perimenopauză.
Este posibil să fi experimentat pofta de zahăr, în special ciocolată, de-a lungul anilor când ați avut simptome premenstruale sau în timpul perioadei. Acum, dacă poftele dvs. de zahăr par fluctuante pe tot parcursul lunii, aceasta se poate datora modificărilor hormonale din corpul dumneavoastră. Dacă vă confruntați cu perimenopauză sau menopauză, un deficit de estrogen și progesteron ar putea conduce acele pofte de zahăr. Unele femei au de asemenea modificări ale nivelurilor de insulină și leagă zahărul din sânge prin modificările lor hormonale. Discutați cu medicul dumneavoastră despre aceste simptome, deoarece pofta de zahăr poate fi un semn că vă confruntați cu perimenopauză sau altceva se întâmplă cu sănătatea dumneavoastră.

5 motive pentru care ai pofta de ceva dulce

Produse recomandate

Magic One


Bd. Unirii, Nr. 9, Parter, Sector 4, Bucuresti
Telefon: 0723.590.128

Înregistrează-te


Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru. Pentru a vă transmite prin email informații cu privire la noile produse si serviciile noastre vă rugăm să completați câmpurile din pagina de inscriere la newsletter!

powered by teamshare
© Copyright 2018 Magic One
designed by headstart.ro
Ulei Bergamot Fruits (20 ml) - essential oil
Cod FRW0082
Ultimele bucati, Rezerva-le acum
Preț 100,00 Lei
Ultimele bucati, Rezerva-le acum