Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Produse
Produse

Cum sa vopsesti ouale natural?

publicat in: Noutati // publicat pe: 05.04.2018

Un studiu făcut zilele trecute de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor pe 10 tipuri de vopsea roşie de ouă arată că 8 dintre acestea conţin Azorubina, E122, un colorant roşu toxic care poate provoca hiperactivitate şi astm la copii, dar şi reacţii la persoanele care nu tolerează aspirina. Acest aditiv este interzis în unele ţări, însă încă îl putem găsi în supermarket-urile noastre. De asemenea, 9 dintre cele 10 produse studiate conţin diferiţi aditivi alimentari.

Din acest motiv, îţi recomandăm să colorezi ouăle în mod natural, fie că le preferi roşii sau alte culori. Însă cum faci asta?

Pentru ouă roşii foloseşte coajă de ceapă roşie, sfeclă, paprica.

Pentru ouă albastre, varză roşie.

Pentru verzi, spirulina, coaja de prun.

Pentru ouă galbene, morcov şi curcumă, pătrunjel, urzică..

Pentru ouă violet, mure sau afine.

Există două metode de colorare: la cald sau la rece. În primul caz, trebuie să fierbi planta cam 45 de minute, o strecori, adaugi puţin oţet şi sare, apoi adaugi ouăle şi ţii oala la foc mic încă vreo 15-20 de minute.

Dacă preferi metoda „la rece”, trebuie să fierbi planta 20-30 de minute, o strecori, laşi apa la răcit, adaugi puţin oţet şi sare, apoi pui ouăle deja fierte în apa colorată şi le ţii la frigider peste noapte.

Când ouăle sunt gata, lasă-le puţin pe un şerveţel pentru ca „vopseaua” să se fixeze, apoi unge-le cu puţin ulei pentru strălucire, dar ai grijă să nu freci prea tare, pentru a nu lua culoarea de pe ele.

Cum sa vopsesti ouale natural?

Produse recomandate

Magic One


Bd. Unirii, Nr. 9, Parter, Sector 4, Bucuresti
Telefon: 0723.590.128

Înregistrează-te


Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru. Pentru a vă transmite prin email informații cu privire la noile produse si serviciile noastre vă rugăm să completați câmpurile din pagina de inscriere la newsletter!

powered by teamshare
© Copyright 2018 Magic One
designed by headstart.ro
Ulei Bergamot Fruits (20 ml) - essential oil
Cod FRW0082
Ultimele bucati, Rezerva-le acum
Preț 100,00 Lei
Ultimele bucati, Rezerva-le acum