X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Ustensile si spatule

Ustensilele Tupperware te ajuta in fiecare zi.

Chef Series

Tupperware rămane fidel calității și inovării

Produse
Bine ai venit!

Dovleacul, vedeta toamnei

publicat pe: 31.10.2017
Dovleacul, vedeta toamnei

Chiar dacă Halloweenul a trecut, bucura-te în continuare de proprietățile dovleacului. Dovleacul rămâne vedeta incontestabilă a toamnei.
Nu te aștepta să transformi un dovleac într-o caleașcă magică, așa, ca în basmul Cenușăresei, însă, în afară de asta, sunt posibile aproape toate combinațiile care-ți trec prin minte – de la ravioli cu dovleac la rizoto cu dovleac și – atenție! – chiar bere de dovleac. Prepară-l cu încredere: inima, ochii și silueta îți vor rămâne recunoscătoare. Află ce alte beneficii are aceast fruct dulce și portocaliu, dar și semințele sale:

Îmbunatateste vederea
O ceașcă de dovleac copt, făcut piure, conține peste 200% din doza zilnică recomandată de vitamina A, care ajută la acuitatea vederii mai ales când lumina este difuză. Dovleacul este bogat în betacarotenoidă, un compus ce-i conferă aspectul oranj, pe care organismul îl transformă în vitamina A.

Ajută în curele de slăbire
Dovleacul este o sursă de fibre adesea trecută cu vederea: în 100 de grame de dovleac sunt 3 g de fibre și doar 49 de calorii. Drept urmare, vei obține senzația de sațietate consumând foarte puțin din fruct.

Îmbunătățește ritmul cardiac
Nucile și semințele, inclusiv cele de dovleac, sunt bogate în fitosteroli, o substanță naturală din plante despre care s-a dovedit științific că reduce colesterolul rău.

Reduce riscul apariției cancerului
Așa cum se întâmplă și în cazul cartofului-dulce și al morcovului (la fel de portocalii), dovleacul stimulează organismul să producă betacaroten, un antioxidant care, potrivit anumitor oameni de știință, joacă un rol important în prevenția cancerului. Betacarotenul este mai eficient când e luat din surse alimentare, nu din suplimente. Iar sterolii conținuți de dovleac au un rol important în reglarea metabolismului.

Îți redă buna dispoziție
Semințele de dovleac ar fi bine să fie coapte, nu prăjite.Ele sunt bogate în triptofan, aminoacid care produce în cantități importante serotonină, substanță responsabilă cu apariția unei stări de spirit pozitive. Așadar, să nu te miri dacă o mână de semințe de dovleac coapte te-ar putea face să radiezi de fericire.

Protejează pielea
Caroternoidele au capacitatea de a neutraliza efectele nocive pe care radicalii liberi (molecule toxice pentru celule) le au asupra tenului.
Te energizează
Știai deja că banana este o sursă benefică de energie, dar și consumul de dovleac este indicat în stările de epuizare cronică, atunci când muncești intens și te simți obosită și mai tot timpul fără vlagă. O ceașcă de dovleac copt conține suficient potasiu (564 mg, în comparație cu doar 422 în cazul bananei), astfel încât organismul tău să se simtă iarăși plin de vigoare și tu să termini treaba la timp.
Optimizează funcțiile sistemului imunitar
O ceașcă de dovleac copt conține peste 11 mg de vitamina C (20% din cele 60 mg recomandate zilnic femeilor de către specialiști). Numeroase studii medicale susțin că aportul regulat de vitamina C poate duce la îmbunătățirea sistemului imunitar și scăderea apariției răcelilor sezoniere

Magic One

Concesionar autorizat Tupperware


Bd. Unirii, Nr. 9, Parter, Sector 4, Bucuresti
Telefon: 0723.590.128

designed by headstart.ro