Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Produse
Produse

Pericolul ascuns din apa pe care o cumparam

publicat in: Noutati // publicat pe: 19.06.2015

    Vi s-a intamplat sa cumparati o sticla de apa de la magazin si cand sa o beti sa simtiti ca are gust de plastic?
    Odata cu sosirea sezonului cald suntem tentati sa apelam din ce in ce mai des la sticlele de apa de unica folosinta din comert.Si in acelasi timp apar in presa informatii despre pericolul plasticului pentru sanatatea noastra, cum este acest articol aparut in revista EVA. De multe ori suntem tentati sa trecem cu vederea aceste informatii, uneori din comoditate, alteori din lipsa unor informatii pertinente.
    In cazul sticlelor uitate la soare pericolul se accentueaza. Dar inainte sa cumparam sticla de apa, nu stim in ce conditii a fost ea pastrata. Poate a stat zile intregi in bataia soarelui. Este stiut faptul ca in cazul alimentelor si a bauturilor reci nu prea simtim gustul; acest lucru este bine cunoscut de producatorii de inghetata care pun foarte mult zahar pentru ca inghetata sa fie buna rece. La fel si in cazul bauturilor carbogazoase din comert. De aceea nu ne dam seama de fiecare data cand apa este "ciudata'.

    3 motive pentru a evita ambalajele de plastic neadecvate pentru alimente:

  • Studiile au dezvaluit ca, la temperaturi ridicate, plasticul de unica folosinta elimina compusi chimici, numiti disruptori endocrini (DE), in apa si mancarea din recipiente;
  • Protejam sanatatea nostra si a celor din jur prin limitatea contactului cu acesti compusi chimici (dioxine , cadmiu , paraben , bisfenol A , ftalati, bifenili policlorurati , insecticide organice etc);
  • Plasticul neadecvat se zgarie si permite dezvoltarea bacteriilor, care ulterior ajung in alimente.

    Care sunt recipientele de plastic periculoase?

    In general cele de unica folosinta dar si anumite vase si sticle de plastic facute din materiale reciclate din ambalaje de unica folosinta. Uniunea Europeana a impus marcarea ambalajelor de plastic cu numere de la 1 la 7, numere care indica materialele din care sunt facute. Puteti gasi mai multe informatii despre asta in articolul de aici.

    3 Motive pentru care trebuie sa folosim un produs special pentru alimente:

  • plasticul alimentar este usor si adecvat; puteti purta in permanenta o sticla de apa pe care o reumpleti cu apa filtrata sau apa de fantana ori de cate ori aveti nevoie, fara a exista riscuri pentru sanatate. Plasticul alimentar nu contine BPA, ftalati sau alti compusi periculosi, asa cum se gasesc in sticlele si foliile alimentare facute din polietilena tereftalat.
  • plasticul alimentar este ergonomic; un plastic de calitate nu dauneaza, se recomanda ca atunci cand cumparati alimente ambalate in folii de plastic, imediat ce ajungeti acasa sa scoateti alimentele din ambalaj si sa le mutati in vase facute din plastic alimentar.
  • plasticul alimentar este durabil, nu este casant, se poate utiliza zeci de ani fara probleme si riscuri. Investitia intr-un plastic de calitate este o investitie pe viata, atat din punct de vedere financiar cat si in ceea ce priveste sanatatea.


    Nu putem evita complet plasticul periculos din viata noastra. Dar putem face alegeri simple, pentru care pe termen lung corpul nostru ne va multumi.

    Mai multe detalii despre DE puteti afla in acest articol:
http://www.coacaznegru.com/articol_plastics.html

| Share |
Pericolul ascuns din apa pe care o cumparam

Produse recomandate

Magic One


Bd. Unirii, Nr. 9, Parter, Sector 4, Bucuresti
Telefon: 0723.590.128

Înregistrează-te


Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru. Pentru a vă transmite prin email informații cu privire la noile produse si serviciile noastre vă rugăm să completați câmpurile din pagina de inscriere la newsletter!

powered by teamshare
© Copyright 2018 Magic One
designed by headstart.ro
Ulei Bergamot Fruits (20 ml) - essential oil
Cod FRW0082
Ultimele bucati, Rezerva-le acum
Preț 100,00 Lei
Ultimele bucati, Rezerva-le acum